Vacatures
Home
Team

Ons Team

Drs. Hanneke Houtzagers

Drs. Hanneke Houtzagers is haar loopbaan begonnen in de profitsector (o.a. GITP en Research International/Unilever) waar ze 14 jaar verschillende leidinggevende en inhoudelijke functies heeft bekleed. In 2003 stapte ze over naar de zorg en heeft daar 10 jaar gewerkt in de functie van districtsmanager, bestuurder en lid raad van bestuur. Naast deze werkzaamheden heeft ze een aantal toezichthoudende functies vervuld en is als consulent betrokken geweest bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Van 2013 tot medio 2018 is Hanneke als partner verbonden geweest aan K+V, bureau voor interim management en werving en selectie. In september 2018 heeft ze het bureau Governance Search & Selection opgericht.

Door ervaring van ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende rollen in de zorg kent Hanneke de dynamiek tussen raden van toezicht, bestuur en management. Hanneke weet dat er veel energie kan gaan zitten in het afstemmen van bestuurlijke processen tussen management team, raad van bestuur en raad van toezicht. Een goede samenwerking in deze driehoek voorkomt energieverlies waardoor het primaire proces de aandacht krijgt. Een goede verhouding en samenwerking, ook op het persoonlijk vlak, is in deze driehoek cruciaal en creëert dan daadwerkelijk maatschappelijke waarde.

Hanneke wil graag een bijdrage leveren aan organisaties die werkzaamheden verrichten ten behoeve van kwetsbare mensen in de maatschappij. Op een mensgerichte, betrokken wijze,  maakt ze een scherpe analyse van de context. Daarnaast heeft ze een sterke regie op proces en goed oog voor wederzijdse belangen.  Ze is verbindend, zakelijk en vasthoudend. In haar praktijk is 98% van de opdrachten voor langere termijn succesvol ingevuld.

 


 

Drs. Anne Kodde

Anne is partner bij Governance Search & Selection en richt zich met name op interimmanagement door bestuurders, toezichthouders en directies in de publieke sector.
Door haar jarenlange ervaring in verschillende rollen, en in een grote diversiteit aan organisaties, weet Anne als geen ander hoe bepalend de (continuering van de) besturing van een organisatie is voor het optimaal functioneren van het primaire proces. De driehoek tussen toezicht, bestuur en management vraagt een zorgvuldige afstemming waar energie gecreëerd wordt om  ambities waar te maken en om waarde te creëren voor de maatschappij.

Anne is een betrokken gesprekspartner voor bestuurders en toezichthouders. Haar ervaring als interimmanager, adviseur en HR-professional zet ze in om vraagstukken snel te doorgronden en realistische oplossingen aan te dragen. Ze doorziet snel de context en brengt van daaruit overzicht en rust. Dat is het startpunt om snel en daadkrachtig actie te nemen en te zorgen dat er weer nieuw perspectief komt door te zoeken naar een goede interimmanager. Anne blijft gedurende de gehele interim-periode betrokken en neemt een procesbegeleidende rol in, totdat de organisatie zelf weer verder kan en het nieuwe perspectief binnen bereik is.

Lange tijd werkte Anne zelf als interimmanager, daarvoor richtte ze zich bij FunktieMediair op het bemiddelen van interimmanagers. Na een aantal jaren actief te zijn geweest als partner bij TwynstraGudde Interimmanagement sloot zij zich eind 2022 aan bij Hanneke Houtzagers om de dienstverlening rondom interimmanagement binnen Governance Search verder uit te breiden. Ze ronde de academische opleiding Personeelswetenschappen af en een Psychodynamische opleiding op het gebied van organisatiewetenschappen aan de universiteit van Utrecht. In de afgelopen jaren heeft zij zich toegelegd op verdere kennisontwikkeling op het gebied van besturen en toezichthouden via een postacademische opleiding aan de Erasmus universiteit en de recente invulling van een nevenfunctie als voorzitter bestuur van een kinderopvangorganisatie.

 


 

Robert Jan Prins

Robert Jan begeleidt organisaties in de publieke en private sector bij hun vraagstukken op het gebied van de werving van commissarissen & toezichthouders, directie en managers. Door zijn uitgebreide ervaring en expertise in diverse branches en zijn scherp oog voor wat organisaties en teams nodig hebben is hij in staat om waarde toe te voegen aan zijn klanten.

Vanuit een geloof in de kracht van samenwerken zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met Robert Jan Prins van MASE International. MASE heeft als belangrijkste doelstelling om dat talent te vinden en selecteren dat waarde toevoegt aan een organisatie en bijdraagt aan het succes daarvan. Robert Jan zet zich zowel nationaal als internationaal in voor bedrijven en organisaties in de private en publieke sector. Door samen te werken kunnen we kennis uitwisselen, verschillende sectoren met elkaar verbinden en nog beter passende kandidaten vinden voor elke functie.

Top